"Ecccarvúúúú" ... az unikornis márpedig örök...

Unikornis lázban égünk már jó ideje. Egymás után lépnek színre az édes kis állatok: panda, róka, flamingó, újabban a láma… de az unikornis örök! Olyannyira, hogy megjelent a cicakornis, pandakornis, a lámakornis, stb. Lassan már minden állatka megkapja a maga szivárványszínű „eccarvát”.

Minek köszönhető ez a hihetetlen kirobbanó népszerűség?

Bővebben: "Ecccarvúúúú"... az unikornis márpedig örök...

Tekeregj cekkerrel! Újra hódít nagyanyáink szatyra...

Tisztán emlékszem még azokra az évekre – ma már több, mint harminc év távlatából -, amikor gyermeknapon a „gyári munkások” gyermekeként gumilabdát kaptam anno, az elvben akkor még mindig jól működő szocializmus időszakában. Pöttyös labdákkal játszó gyerekek hada vonult a vidéki VSZM pályájára, s megállás nélkül pattogtattuk, dobáltuk egymásnak a fényesen csillogó labdákat. Nem volt még ikszboksz, se májnkráft, se fortnájt… mégis remekül szórakoztunk, hisz sokan voltunk, együtt. Mindenki részt vett az aszfaltrajzversenyen, s nem bigmeket vagy rojálburgert ettünk utána, hanem virslit, kolbászt kenyérrel, mustárral, amit jó kis málna- vagy narancsszörppel öblítettünk le.

Bővebben: Tekeregj cekkerrel! Újra hódít nagyanyáink szatyra...

A Hooks és a BrightMe életre szóló barátsága

Imádom a táskáimat! Persze, hogy szeretem őket, hiszen én készítem! Rengeteg színben és fazonban születik mindig újabb és újabb kedvenc, s kedvemnek megfelelően gyakran cserélődnek. Persze a gyors átpakolás miatt valami „létfontosságú” dolog mindig az előzőben marad. Nagyon kellemetlen, amikor papírzsepit kell kölcsönkérnem, vagy notórius kézkrémezőként épp az nincs nálam… De többször előfordult már az is, hogy emiatt az iskolában nem tudtam kinyitni a szekrényem, nem volt nálam a tanári kulcsa, ami eléggé megnehezítette aznap a munkámat.

Bővebben: A Hooks és a BrightMe életre szóló barátsága

Bretagne öröksége - az időtlen csíkos

Ismét itt a nyár, előkerültek a szekrényből a könnyű, lenge szettek, hétágra süt a nap, hamarosan a tanítás is véget ér, és a család apraja-nagyja izgatottan készülődik a Balatonhoz, vagy épp a kiválasztott tengerpartra. Menjünk bárhová, nekünk, nőknek idén is frissíteni kell a nyári repertoárunkat, és feltétlenül be kell szereznünk egy-egy új breton csíkos darabot, hisz a tengerész stílus minden nyáron a ruhatárunk alapját képezi.

De miért is szeretjük ennyire? Hogyan vált egy igazi férfi öltözék a nők kedvelt nyári viseletévé?

Bővebben: Bretagne öröksége - az időtlen csíkos

Textilterápia

Bizonyára mindenki érezte már azt, hogy menten felrobban, ha valamilyen módon nem nyugtatja le magát. Az emberek egy része ilyenkor kétségbeesve rohan a csokis polchoz, nyitogatja a hűtőszekrényt, néhányan kényszeresen a takarításba menekülnek, van aki színez, zenét hallgat, olvas, vagy ordít, veszekszik, dohányzik.

Én horgolok.

Bővebben: Textilterápia

Az ezüst

A türkizről írtam a múltkor, most kívánságotok szerint utánajártam az ezüstnek:

Az ezüst nőies, megvilágít, az állhatatosság képességével rendelkezik. Az ezüst megnyugtatja az érzelmeket, mindig felszabadít az érzelmi korlátok alól. De az ezüst behatoló, keresztülszúr, szeret az érzelmekben vájkálni.

Aki az ezüstöt szereti, a pénzt is szereti, kutatja, mindent megtesz, hogy előteremtse. Vigyázzunk, mert az ezüst „könnyen kicsúszik a markunkból”, neki nem tetsző helyzetben egyhamar továbbáll.

Bővebben: Az ezüst

A türkiz

Nem is gondoltam volna, hogy ennyien szeretitek ezt a színt... Vajon miért? Igazából se nem kék, se nem zöld, olyan megfoghatatlan... Utánanéztem kicsit, milyen tulajdonságok jellemzőek azokra, akik kedvelik, viselik ezt a színt, esetleg otthonukban is markánsan jelen van, illetve milyen hatással van ránk. Rád jellemzőek az alábbiak?

Bővebben: A türkiz

„...mert az én táskám különleges... ”
Hooks mese...

Minden nőnek szüksége van egy kis „énidőre”, bármennyire is szeretjük a családunkat, muszáj kikapcsolódni. Kisgyermekes anyukaként igazi ünnepnapnak számított, amikor levehettem a macinacit és igazi csajos ruhába felöltözve végigsétáltam a körúton vagy a legközelebbi bevásárlóközpontban. Előfordult – és még ma is gyakran megesik -, hogy semmire nem volt szükségem, csupán egy kis környezetváltozásra. Mindig kiválasztottam a megfelelő ruhát, cipőt, és megkoronáztam az egészet az outfithez illő táskával, feltűnő ékszerrel. Ha pedig mégis vásárlásra került a sor – mert mindig van valami, amit egyszerűen nem szabad a boltban hagyni -, akkor nem izgultam amiatt, hogy nem fér a táskámba.

Néhány éve még horgolótűm se volt, ma már kiszorították a táskámból a szempillaspirált és az alapozót... :) Elsősorban női táskák kerülnek ki a kezeim alól, de igyekszem a kislányok kedvében is járni. Igyekszem modern nőknek megfelelő horgolt szépségeket létrehozni, és megcáfolni azt a tévhitet, hogy a horgolás régimódi. Megpróbálok egyéni kívánságokat is teljesíteni. Nincs két egyforma alkotásom, a maga nemében mindegyik egyedi.

Kapcsolat