Az ezüst

A türkizről írtam a múltkor, most kívánságotok szerint utánajártam az ezüstnek:

Az ezüst nőies, megvilágít, az állhatatosság képességével rendelkezik. Az ezüst megnyugtatja az érzelmeket, mindig felszabadít az érzelmi korlátok alól. De az ezüst behatoló, keresztülszúr, szeret az érzelmekben vájkálni.

Aki az ezüstöt szereti, a pénzt is szereti, kutatja, mindent megtesz, hogy előteremtse. Vigyázzunk, mert az ezüst „könnyen kicsúszik a markunkból”, neki nem tetsző helyzetben egyhamar továbbáll.

Az ezüst spirituális harmóniára vágyik, igyekszik visszaállítani az egyensúlyi helyzetet.

Az ezüst az udvariasság és az előzékenység árnyalata, észről, logikus gondolkodásról, pontosságról árulkodik. Ráadásul pont ezeket a területeket fejleszti az agyban, de önállóbbá, magabiztosabbá is tehet. Ha biztonságra és harmóniára vágysz, illetve tisztán, logikusan, ugyanakkor nyugodtan szeretnél viselkedni és beszélni, akkor viselj ezüstöt, vagy dekoráld az otthonodat fémből készült vagy fémszínű tárgyakkal!

Az ezüstözött tükör visszatükröz. Olyannak mutat, amilyenek vagyunk. Az ezüst lemeztelenít. Nem leplezi a tévedéseket. Az ezüst megvilágít, megmutatja az utat. Kedvező holdnál az égi körülmények lehetővé teszik, hogy az embernek sikerüljön túllépni az elmén. Megmutathatja, ha valaki tele van illúzióval.
Az ezüst szeret fantáziálni. Az ezüstöt mindig a Holddal hozták kapcsolatba, amely az asztrális ragyogás helye. Úgy tartják, hogy egy láthatatlan ezüst zsinór fűz bennünket a "másik oldalhoz". Amikor meghalunk, a zsinór elszakad az emberi testünktől, és mi továbblépünk. Az ezüst telihold idején a leghatékonyabb.


A lakberendezésben a szürkéhez hasonlóan hálás háttérszín is lehet, ha élénk, erős színekkel kombináljuk. E szín mellett egy halvány pasztell szín is életre kel. Egy modern otthonban ma már elkerülhetetlen, legalább valamilyen kiegészítő csillogjon ezüstben!

A ruházatban hódított igazán tért magának, leginkább idén teljesedik ki a csillogó színek minden árnyalata. Egy szuper ezüst kiegészítő szükséges minden igazi nőnek! ;) Tudok ajánlani egy igazán egyedi, kézzel készített csillogó táskát! ;)

„...mert az én táskám különleges... ”
Hooks mese...

Minden nőnek szüksége van egy kis „énidőre”, bármennyire is szeretjük a családunkat, muszáj kikapcsolódni. Kisgyermekes anyukaként igazi ünnepnapnak számított, amikor levehettem a macinacit és igazi csajos ruhába felöltözve végigsétáltam a körúton vagy a legközelebbi bevásárlóközpontban. Előfordult – és még ma is gyakran megesik -, hogy semmire nem volt szükségem, csupán egy kis környezetváltozásra. Mindig kiválasztottam a megfelelő ruhát, cipőt, és megkoronáztam az egészet az outfithez illő táskával, feltűnő ékszerrel. Ha pedig mégis vásárlásra került a sor – mert mindig van valami, amit egyszerűen nem szabad a boltban hagyni -, akkor nem izgultam amiatt, hogy nem fér a táskámba.

Néhány éve még horgolótűm se volt, ma már kiszorították a táskámból a szempillaspirált és az alapozót... :) Elsősorban női táskák kerülnek ki a kezeim alól, de igyekszem a kislányok kedvében is járni. Igyekszem modern nőknek megfelelő horgolt szépségeket létrehozni, és megcáfolni azt a tévhitet, hogy a horgolás régimódi. Megpróbálok egyéni kívánságokat is teljesíteni. Nincs két egyforma alkotásom, a maga nemében mindegyik egyedi.

Kapcsolat