A türkiz

Nem is gondoltam volna, hogy ennyien szeretitek ezt a színt... Vajon miért? Igazából se nem kék, se nem zöld, olyan megfoghatatlan... Utánanéztem kicsit, milyen tulajdonságok jellemzőek azokra, akik kedvelik, viselik ezt a színt, esetleg otthonukban is markánsan jelen van, illetve milyen hatással van ránk. Rád jellemzőek az alábbiak?

A feng shui szerint több szempontból is kettősség jellemzi viselőjét: az egyensúly, harmónia, siker, önkutatás, nyugodtság mellett néha megbízhatatlan, fölényes, tartózkodó, sokszor nem foglal állást dolgokban, dicsekvő. 
A türkiz szereti a nyugalmat, céltudatos. Szereti a mély barátságot, imádja a sikert. Jók a megérzései, jó az ítélőképessége, jól mérlegel, nem véletlenül az egyensúly színe. 
Határozott, gyakran a szívére hallgat és nem az eszére. Emiatt nagyon emberi szín. Szereti az együttlétet, a családját, de túlzott érzelmessége miatt gyakran becsapja önmagát, manipulál másokat. Sikerorientáltsága miatt pedig gyakran válik dicsekvővé, magányossá.
Fizikailag és mentálisan egyaránt nyugtató hatással bír. Tanácsos különféle szereplések alkalmával viselni, hogy idegességünket feloldjuk, és harmóniát teremtsünk a hallgatósággal. 
Aki szereti a türkizt, soha nem veszíti el játékosságát.Aki elutasítja, képtelen alkalmazkodni, együtt haladni a korral.
Otthonunkban is nyugtató hatású lehet, hiszen a tenger színe, a relaxálást, pihenést, nyári égboltot idézi, szinte halljuk a tenger zúgását és feltöltődünk, megnyugszunk tőle.

„...mert az én táskám különleges... ”
Hooks mese...

Minden nőnek szüksége van egy kis „énidőre”, bármennyire is szeretjük a családunkat, muszáj kikapcsolódni. Kisgyermekes anyukaként igazi ünnepnapnak számított, amikor levehettem a macinacit és igazi csajos ruhába felöltözve végigsétáltam a körúton vagy a legközelebbi bevásárlóközpontban. Előfordult – és még ma is gyakran megesik -, hogy semmire nem volt szükségem, csupán egy kis környezetváltozásra. Mindig kiválasztottam a megfelelő ruhát, cipőt, és megkoronáztam az egészet az outfithez illő táskával, feltűnő ékszerrel. Ha pedig mégis vásárlásra került a sor – mert mindig van valami, amit egyszerűen nem szabad a boltban hagyni -, akkor nem izgultam amiatt, hogy nem fér a táskámba.

Néhány éve még horgolótűm se volt, ma már kiszorították a táskámból a szempillaspirált és az alapozót... :) Elsősorban női táskák kerülnek ki a kezeim alól, de igyekszem a kislányok kedvében is járni. Igyekszem modern nőknek megfelelő horgolt szépségeket létrehozni, és megcáfolni azt a tévhitet, hogy a horgolás régimódi. Megpróbálok egyéni kívánságokat is teljesíteni. Nincs két egyforma alkotásom, a maga nemében mindegyik egyedi.

Kapcsolat